Honduras
Farmář Jose Yovany Rodriguez se pohybuje v kávovém průmyslu od roku 1985. Vypěstoval tuto skvělou kávu se svěží citronovou kyselinkou, sladkým tělem zelených jablek a dochutí broskví.
Doporučujeme připravovat na espresso i filtr. Na espresso použijte ideálně 10g při 92 stupních Celsia.
Kategorie: | Středně pražená |
---|
Země původu: Honduras
Region: Intibuca, Pichaho
Farma: El Beneficio
Farmář/ka: Jose Yovany Rodriguez
Nadmořská výška: 1760 m.n.m.
Odrůda: Catuai
Zpracování: Washed
Cupping Score: 87
Jose Yovany Rodriguez začal pít kávu v roce 1985. Káva byla vždy přítomna v jeho životě jako koníček, zatímco pracoval na různých místech, aby se uživil a uživil rodinu. Postupem času se Josému podařilo koupit pozemek, na kterém začal pěstoval kávu. Z původních 300 rostlinek už má v současnosti pozemek o rozloze cca 4 hektary.
Díky přímému prodeji kávy se Josému daří získávat za své mikroloty více peněz, a to mu pomáhá k rozšiřování a zdokonalování své farmy. Posledním jeho projektem je pořízení vlastního loupacího stroje (depulperu) a solárních panelů, které využívá jak ve svém domě, tak na farmě.
Na zpracování kávy, kterou Jose pěstuje, pracuje tým 10 lidí. Proces fermentace trvá přibližně 24 hodin. Sušení probíhá v solární kopulovité sušárně, kde se káva suší přibližně 15 dní.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.