Nicaragua středně pražená

Zpracování suchou cestou dává kávě plné a výrazné tělo. Krémovitost chuti doplněná tóny mléčné čokolády s jemnou ovocnou dochutí broskví a jemnou hořkostí pecky.

Doporučujeme na filtr i na espresso.  U espressa použijte 9,5g a teplotu vody 92st. Celsia, pro ideální zážitek.

 

 

Zrnková / Mletá
Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
3.5.2024 3.5.2024 3.5.2024 3.5.2024 3.5.2024 3.5.2024 Zvolte variantu
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Značka: Johnny Coffee
286 Kč 561 Kč 1 100 Kč 308 Kč 583 Kč 1 122 Kč od 286 Kč
Kategorie: Pražená káva

Nicaragua Aurora

 

COFFEE GRADE:  SHG EP
FARMA: Finca Aurora - Dr. Enrique Ferrufino
ODRŮDA: Parainema
ZPRACOVÁNÍ: natural
NAD. VÝŠKA: 1,200 to 1,400 m.n.m.
REGION: Matagalpa

Dr. Enrique Ferrufino, se narodil a vyrostl na kávové farmě v horách Matagalpa v roce 1956. Spolu s jeho manželkou Silvií, se rodina Ferrufino rozhodla v roce 1992 zapojit do kávového průmyslu a v roce 2004 koupila Finca Aurora. Inspirovali ve svých třech dětech lásku ke kávě již od útlého věku. Od doby, kdy získali Finca Aurora, celá rodina spolupracovala na výrobě skvělé kávy. Tato šarže Parainema, trpasličí odrůda z čeledi Sarchimor, je ovocná a čokoládová s tóny peckovin. 

Jednou ze základních hodnot podnikání je inspirovat lidi kávou. V průběhu let investovali do poskytování spravedlivých mezd pracovníkům, bezpečných životních podmínek, zdravotnických služeb, potravin a vzdělávání. Spolupracují také s menšími producenty v této oblasti, aby jim pomohli zlepšit jejich zemědělské postupy.

Pěstování

Zachování přírody je pro rodinu Ferrufino nejvyšší prioritou. Využívají pouze energii z obnovitelných zdrojů a pilně pracují na ochraně vodních zdrojů a přírodních stanovišť. Na farmě se nachází řada původních stromů, kde sídlí mnoho druhů ptáků a volně žijících živočichů. Tyto stromy také poskytují plantáž ve stínu a hnojí půdu organickou hmotou, která chrání půdu před erozí, suchem a povodněmi.

Sklizeň a posklizeň

Po selektivním ručním sběru se třešeň lehce fermentuje po dobu 36 hodin, než uschne na sušicích postelích nebo terasách na farmě. Třešně se často prohrabávají, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Trvá přibližně 25 dní než třešně uschnou. 

Finca Aurora je jednou z prvních farem v Nikaragui s plně integrovanou kávou na místě. Vyrábí, umývají a suší kávu na farmě. Káva je mletá, tříděná a pytlovaná v Beneficio Finca Aurora pod dohledem týmu farmy. To umožňuje plnou kontrolu nad kvalitou během celého procesu.  

 
 

 

 

Zpět do obchodu