KDO A KDE JSME?

JOHNNY COFFEE je jihomoravská pražírna kávy. Najdete nás v Moravském Krumlově nedaleko zámku známého umístěním díla Slovanské epopeje, kterou ztvárnil světoznámý malíř Alfons Mucha. Pro provoz pražírny jsme se rozhodli zachránit mnoho let chátrající kulturní památku Králův dvůr, v zajímavé lokalitě klidové oblasti u řeky Rokytné, která svou krásnou zahradou a vnitřní architekturou s klenutými stropy přímo vybízí k vychutnání šálku výborné kávy v naší kavárně.

Za kvalitou našich produktů stojí pražič Jan Bohatý, se svými dlouholetými zkušenostmi v oblasti pražení kávových zrn. Surová kávová zrna z našeho sortimentu pocházejí téměř z celého kávového světa (Dominikánská republika, Kuba, Brazílie, Kostarica, Honduras, Kolumbie, Mexiko, Etiopie, Rwanda, Indie, Vietnam a mnohé další). Zelenou kávu nakupujeme nejen prostřednictvím importérů s garantovaným cupping score, ale také napřímo od farmářů. Věříme, že tak můžeme přispět ke zlepšení jak ekonomické, tak sociální situace konkrétních kávových farem vynecháním řetězce překupníků a tím naředění konečné marže pěstitelů na minimum.

Naše pražička      chlazení čerstvě pražené kávy

Kávy produkujeme v různých roastech od světlého, přes střední, až po tmavé pražení. U každého druhu kávy se snažíme nalézt nejlepší chuťový profil, což pro kávomily, ať z řad běžného spotřebitele, nebo profesionálů z oblasti gastra, restaurací, cukráren a kaváren skýtá nepřebernou paletu chutí káv s aciditou (ovocitostí), až po tmavě pražené s příjemnou hořkostí, třeba s nádechem lískových oříšků a dlouhou dochutí. Pro firemní zákazníky, kanceláře, ordinace, obecní úřady vlastně obecně pro firmy, jsme schopni nabídnout privátní značku (PRIVATE LABEL) s vlastním logem a kávou na míru, dle požadované chuti každého zákazníka. Ať už jako krásný dárek pro Vaše dodavatele či odběratele, nebo jako kvalitní kávu pro zaměstnance ve Vašich kancelářích. Naše pražírna disponuje dvěma pražícími stroji s dostatečnou kapacitou i zastupitelností. Obě pražičky jsme dovybavili o čidla a software, pomocí kterých jsme na základě uložených dat, podle pražičem nastaveného profilu, schopni udržet vždy stejnou chuť dané kávy. Pokud Vám naše káva zachutná, ať se jedná o jednodruhovou arabiku, směs arabic, popřípadě směs arabic a robusty , potom při opětovném nákupu jsme si jistí, že dostanete kávu vždy se stejnou chutí. Z našeho širokého sortimentu se nemusíte bát vyzkoušet směsi s chutí Itálie, které jsou pojmenovány po italských městech Palermu, Římu (ROMA), Neapoli (NAPOLI) a Turínu (TORINO) seřazených od nejjižnějšího s tmavým pražením až po nejsevernější s jemnou zbytkovou aciditou (ovocitostí), které doporučujeme pro domácí automatické kávovary, ve kterých přesto, že se nejedná o profesionální baristické vybavení s nastavením ledasčeho, dokážete připravit dokonalou chuť italské kávy s kvalitní cremou. Na hipstery a milovníky ovocitějších chutí jsme také připraveni a to množstvím káv ve světlejších roastech hodících se nejen na esspreso, filtrovanou kávu, ale třeba na cappuccino , kde se acidita promění v příjemnou sladkost v chuti.

Farma odkud kupujeme kávová zrna     Farma odkud kupujeme kávová zrna     Farma odkud kupujeme kávová zrna

      Závěrem snad jen tolik. Věříme tomu, co pražíme, vyrábíme kávu s láskou. Budeme rádi, když i od Vás dostaneme zpětnou vazbu, byť i negativní, protože to vše, nás posouvá dál k ještě lepší kávě, o kterou nám jde především. Pokud jste došli až sem tak děkujeme, protože to značí, že vše výše zmíněno nebylo napsáno úplně blbě.

JSME  https://www.johnnycoffee.cz/

 

Zpět do obchodu