Limonáda a čaj z Cascary

Cascara-jako-čaj

🥤 Letní limonáda z Cascary

 

📝 Postup přípravy:

  1. Nasypte 40 g cascary do 1 l vody (ideálně filtrované).
  2. Nechte 24 hodin louhovat v lednici – klidně v uzavíratelné nádobě nebo džbánu.
  3. Po scezení přidejte led, plátek citronu, lístky máty a trochu medu.
  4. Promíchejte a podávejte ihned – ideálně ve sklenici s dvojitým dnem a ledovou tříští.
🧊 Osvěžující tip

Cascara limonáda nabízí jemnější chuť než klasický čaj, přirozený kofein osvěží, aniž by tě přetížil. Skvělá na letní občerstvení.

🍵 Tip na čaj z Cascary

 

Pro přípravu čaje zalij cascaru (cca 5-7g) horkou vodou 90 °C a přidej med podle chuti.

Zajímavost:

Cascara (sušená kávová třešeň) byla tradičně vedlejším produktem při zpracování kávy – až moderní trend udržitelnosti způsobil, že se z ní stala žádaná ingredience. Je bohatá na antioxidanty a přirozený kofein a chutná jemně ovocně, až čajově-medově.

 

Cascara – ovocná alternativa kávy

 

Poznej něco nového.

Cascara, sušené slupky kávových třešní z farmy Hacienda Sonora v Kostarice, nabízí nálev jemný, sladký a svěží s tóny brusinek, švestek a sušených jablek.

 

Nápoj s nižším obsahem kofeinu, ideální pro lehké povzbuzení během dne.

Koupit