ZELENÁ JE KÁVA, PRO FAJNŠMEKRY HRA!

Necítíte se po létě ve své kůži? Příval běžných povinností se blíží a ranní šálek kávy je to jediné, co Vás udržuje nad vodou? Pokud netrváte na vůni a chuti klasické pražené kávy a tmavé barvě svého nápoje, vyzkoušejte pro změnu kávu zelenou.

Jakože cože, zelenou? Tuto barvu má proto, že neprochází procesem pražení, a jde tedy vlastně o surová kávová zrna. Na e-shopu www.prazirna.coffee ji seženete zrnkovou - zrna jsou velmi tvrdá, před mletím je potřeba je na pár hodin namočit - ale také namletou. Nenechte se ovšem zmást, klasickou kávu z ní nepřipravíte! V tomto případě se jedná o nápoj podobný zelenému čaji.

Tato káva má výraznou hořko-kyselou chuť. Díky vysokému obsahu antioxidantů a kyseliny chlorogenové snižuje chuť k jídlu, pomáhá spalování tuků a přeměně cukrů, čímž může přispět ke snížení hmotnosti. Příznivě ovlivňuje krevní tlak a díky vyššímu množství kofeinu stimuluje mozek. Může se tedy stát opravdu skvělým pomocníkem při udržování zdravého životního stylu. Dejte jí šanci a sami se přesvědčíte, zda Vám vyhovuje nebo nikoli.  

Mnoho společností se zdravou výživou začalo totiž zelenou kávu nabízet ve formě různých doplňků stravy na hubnutí, a proto se objevilo hodně kritiky a pochybností o tom, zda má vůbec její užívání smysl. Doporučujeme ověřit si fakta například s výživovým poradcem, zdravě jíst, hýbat se a zelenou kávu brát jako zajímavý článek na cestě ke spokojenému tělu.

Samotný postup při přípravě nápoje není žádná věda. Kávu je třeba zalévat téměř vroucí vodou, cca 96°C. Obvyklé množství zelené kávy na 300 ml horké vody je cca 10-15g. Tento nálev je potřeba pět minut extrahovat, a pro ten nejlepší účinek rozhodně nesladit a nedochucovat mlékem. Když si dáte po ránu šálek zelené kávy, na odpolední espresso se budete těšit o to víc! Káva nemusí být jenom černá…

Zpět do obchodu