Kenya středně pražená
Lehká kyselost mandarinek s plným marcipánovým tělem s dochutí hořké čokolády
Doporučená příprava 90st, 11g
Kategorie: | Eshop |
---|
Wahundura Murang’a AA
COFFEE GRADE: AA
FARMA: Wahundura Factory
ODRŮDA: Ruiru 11, SL28
ZPRACOVÁNÍ: Fully washed
NAD. VÝŠKA: 1,600 to 1,800 m.n.m.
MAJITEL: 1,100+ farmers working with
Kamacharia FCS
SUBREGION: Kiiraini
REGION: Murang'a, Central Kenya
VELIKOST FARMY: 200 to 300 trees on average
Wahundura Factory je jednou ze 4 mokrých mlýnů vlastněných a provozované farmářským družstvem Kamacharia (FCS). Více než 1 100 drobných zemědělců přispívá zralými třešněmi do Wahundury. Farmáři pěstují Ruiru 11 a SL28 v nadmořské výšce 1 600 až 1 800 metrů nad mořem.
Po selektivním ručním sběru je třešeň doručena do továrny. Při příjmu projdou pouze ta zralá. Přijímané třešně putijí do rozvlákňovače a poté se fermentují po dobu 16 do 24. Po vyprání v čisté vodě je pergamen namočen do čerstvé vody na dalších 24 hodin. Pergamen se suší na vyvýšených postelích 18 až 24 dní.
Keňské kávy jsou klasifikovány podle velikosti. AA fazole jsou největší velikost. Kávy třídy AA jsou ty, které mají 17/18,5, což znamená, že jsou větší než 7,2 milimetrů.
.