Kenya středně pražená

Svěží ovocitost pomela, doplněná výrazně sladkým tělem s chutí černého rybízu a lehkou dochutí lískových ořechů.
Doporučená příprava 92st, 11g

Zrnková / Mletá
Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
5.4.2024 5.4.2024 5.4.2024 5.4.2024 5.4.2024 5.4.2024 Zvolte variantu
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
234 Kč 428 Kč 816 Kč 254 Kč 448 Kč 836 Kč od 234 Kč
Kategorie: E-shop

GIRIKIMA EMBU

 

COFFEE GRADE: AB
FARMA: Girikima factory
ODRŮDA: Ruiru 11, SL28, SL34
ZPRACOVÁNÍ: Fully washed
NAD. VÝŠKA: 1,800 m.n.m.
MAJITEL: 1,050 farmers delivering to Girikima factory
SUBREGION: Embu
REGION: Easter Kenya


Gikirma Factory provozuje Kibugu Farmers Cooperative Society (FCS). Více než 1050 členů dodává třešně na stanici. Členové Kibugu FCS pěstují odrůdy SL28, SL34 a Ruiru 11 na malých kávových farmách, které jsou obvykle menší než 1 hektar. Gikirima Factory podniká veškeré kroky k zachování výjimečné kvality třešně dodávané jejich členy.

Farmáři dodávající do Gikirmy pěstují především SL28, SL34 a Ruiru 11 v malých kávových farmách, které jsou v průměru menší než 1 hektar. Odrůdy 'SL' jsou kultivary původně vydané společností Scott Agricultural Laboratories (SAL) ve 30. a 40. letech 20. století. Brzy se staly oblíbenými stromy pro mnoho pěstitelů v Keni díky své hluboké kořenové struktuře, která jim umožňuje maximalizovat vzácné vodní zdroje a vzkvétat i bez zavlažování. Jsou pěstovány s vážným ohledem na udržitelnost a správnou zemědělskou praxi, s minimálním dopadem na životní prostředí, kde je to možné. Ruiru 11 je nová odrůda známá pro svou odolnost vůči chorobám a vysoké výnosy. Také začíná přinášet ovoce již po 2 letech.

Drobní pěstitelé selektivně ručně sbírají pouze zralé třešně a dodávají je do továrny Gikirima. Při příjmu dohlíží Cherry Clerk na pečlivé vizuální třídění a plavení, přijímá pouze husté, zralé třešně.  

Po příjmu se třešeň rozdrtí a fermentuje přibližně 24 hodin. Po fermentaci se káva promyje čistou vodou a pergamen se položí k sušení na vyvýšené záhony. Pracovníci pergamen často hrabou, aby zajistili rovnoměrné sušení. Zakrývají schnoucí pergamen během nejteplejšího denního období, aby se zachovalo pomalé, rovnoměrné sušení a v noci, aby pergamen chránil před vlhkostí. Sušení pergamenu trvá přibližně 7 dní.  

Keňské kávy jsou klasifikovány podle velikosti. AB fazole jsou ty, které mají velikost obrazovky 15 až 18, což znamená, že fazole mají velikost mezi 6 a 7 milimetry. 

Zpět do obchodu