Kenya středně pražená
Svěží ovocitost pomela, doplněná výrazně sladkým tělem s chutí černého rybízu a lehkou dochutí lískových ořechů.
Doporučená příprava 92st, 11g
Kategorie: | E-shop |
---|
GIRIKIMA EMBU
COFFEE GRADE: AB
FARMA: Girikima factory
ODRŮDA: Ruiru 11, SL28, SL34
ZPRACOVÁNÍ: Fully washed
NAD. VÝŠKA: 1,800 m.n.m.
MAJITEL: 1,050 farmers delivering to Girikima factory
SUBREGION: Embu
REGION: Easter Kenya
Gikirma Factory provozuje Kibugu Farmers Cooperative Society (FCS). Více než 1050 členů dodává třešně na stanici. Členové Kibugu FCS pěstují odrůdy SL28, SL34 a Ruiru 11 na malých kávových farmách, které jsou obvykle menší než 1 hektar. Gikirima Factory podniká veškeré kroky k zachování výjimečné kvality třešně dodávané jejich členy.
Farmáři dodávající do Gikirmy pěstují především SL28, SL34 a Ruiru 11 v malých kávových farmách, které jsou v průměru menší než 1 hektar. Odrůdy 'SL' jsou kultivary původně vydané společností Scott Agricultural Laboratories (SAL) ve 30. a 40. letech 20. století. Brzy se staly oblíbenými stromy pro mnoho pěstitelů v Keni díky své hluboké kořenové struktuře, která jim umožňuje maximalizovat vzácné vodní zdroje a vzkvétat i bez zavlažování. Jsou pěstovány s vážným ohledem na udržitelnost a správnou zemědělskou praxi, s minimálním dopadem na životní prostředí, kde je to možné. Ruiru 11 je nová odrůda známá pro svou odolnost vůči chorobám a vysoké výnosy. Také začíná přinášet ovoce již po 2 letech.
Drobní pěstitelé selektivně ručně sbírají pouze zralé třešně a dodávají je do továrny Gikirima. Při příjmu dohlíží Cherry Clerk na pečlivé vizuální třídění a plavení, přijímá pouze husté, zralé třešně.
Po příjmu se třešeň rozdrtí a fermentuje přibližně 24 hodin. Po fermentaci se káva promyje čistou vodou a pergamen se položí k sušení na vyvýšené záhony. Pracovníci pergamen často hrabou, aby zajistili rovnoměrné sušení. Zakrývají schnoucí pergamen během nejteplejšího denního období, aby se zachovalo pomalé, rovnoměrné sušení a v noci, aby pergamen chránil před vlhkostí. Sušení pergamenu trvá přibližně 7 dní.
Keňské kávy jsou klasifikovány podle velikosti. AB fazole jsou ty, které mají velikost obrazovky 15 až 18, což znamená, že fazole mají velikost mezi 6 a 7 milimetry.