Kenya středně pražená
Plné sladké jahodové tělo se sladkostí karamelu a dochutí černého rybízu. Ve vůni skořice a hřebíček.
Doporučená příprava 94st, 11,3g
Kategorie: | E-shop |
---|
Thunguri Nyeri
COFFEE GRADE: AB
FARMA: Thunguri Factory
ODRŮDA: Ruiru 11, SL28, SL34, K7
ZPRACOVÁNÍ: Fully washed
NAD. VÝŠKA: 1,600 m.n.m.
MAJITEL: 1,095 farmers delivering to Thunguri factory
SUBREGION: Karatina
REGION: Nyeri, Central Kenya
Thunguri Factory (název pro mokré mlýny v Keni) získává třešně od více než 1 095 výrobců, kteří hospodaří na pozemcích obklopujících továrnu v Karatina, okres Kirinyaga. Thunguri Factory je řízena Kibirigwi Farmers' Cooperative Society. Drobní pěstitelé ručně sbírají zralé třešně a dodávají je do továrny ještě ten den. Při příjmu se třešně pečlivě třídí. Na veškeré třídění dohlíží prodavač třešní, který zajišťuje příjem pouze zralé, nepoškozené třešně. Po vytřídění se třešeň rozvlákní na diskovém rozvlákňovači továrny a poté se třídí podle hustoty. Rozvlákněná třešeň se fermentuje 16 až 24 hodin. Kvalifikovaný personál dohlíží na kvašení a pravidelně kontroluje, aby se kvašení zastavilo ve správný okamžik. Po fermentaci se třešeň promyje v čerstvé vodě a poté se namočí do čisté vody na dalších 24 hodin. Mokrý pergamen se přemístí na vyvýšená sušárna, kde bude sušit 7 až 15 dní. Zaměstnanci třídí sušící pergamen, aby odstranili zbývající vadná fazole, a pergamen neustále obracejí, aby se podpořilo rovnoměrné sušení. Přestože pěstování kávy začalo v Keni poměrně pozdě, toto odvětví si získalo a udrželo si působivou pověst. Od začátku výroby je keňská káva uznávána pro svou vysoce kvalitní, pečlivou přípravu a vynikající chuť. Naše sesterská společnost Sucafina Kenya v zemi spolupracuje s farmáři po celé zemi, aby zajistila, že tyto výjimečné kávy získají ocenění, která si zaslouží.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.